Friday, October 28, 2011

22 weeks , 3 days

Image and video hosting by TinyPic  


hohoho.Sudah lama tidak mengaktifkan diri di blog pinkish mingkish ini yaww. Hari ni rase terlebih rajen lak nak taip panjang-panjang.suka ke tak suka ke, terime jelah korang ye.

First of all mesti laa nak cerita gossip-gossip pasal bende yang happy-happy la kan? Today, usia kandungan CPM dah masuk 5 months dah.happy sangat2.to be exact, 22 weeks 3 days dah. yeayyy!cakap pasal baby nih, sekarang die dah tahu time tido die dah. before this, menendang tak kire time. But, this week dah boleh predict dah time bile die nak kicking-kicking. huhuhu..biasanya time senja onwards lah. waktu siang tu ade laa jugak bergerak- gerak tapi tak banyak. tapi mai waktu malam perghhh!! muay thai siyap! kikikiki :) ade this one time tuh kul 3 pagi kot, baby wat sepakan penjuru! GOAL!! terlopong mulut umie dier sekejap..hadoiihhh :) tapi best sebab pengalaman tuh hanya ibu-ibu je yang dapat kan? ape macam? mahu? sile kawen sekarang jugak!huhuhu

Semalam ade gak bace dalam this one website katenye, starting from this week, kaki dah mule bengkak and timbul urat! wahhhh! tepat betul prediction dia. memang kaki nih dah start kejang-kejang and sakit esp bahagian perut betis tuh.huu.urat-urat tak kire saiz itu pon mula menunjukkan dirinya. mungkin sebab perut dah bertambah besar kot.tapi, berat badan naik seciput jew! Wallahua'lam! tapi dun worry, encik hubby sahye sangatlaa rajen dan sangatlah sweet mengalahkan gula-gula kapas (hyperbola sangat ko wanjan) huu.. siang malam rajin dia urut-urut kaki CPM! tapi dengan syarat CPM kene laa urut-urut belakang badan die pulak! (huh?!!) takpe bie, i rela youuuu. 

Barang-barang baby blom beli lagi.yela, baru 5 months kot.awal lagi.tapi botol susu dah ade dah. Encik Hubby dah beli kat UK dulu.wahhh!! cam tahu-tahu je nak ade baby! AVENT anti-colic dan yang ape yang penting,kerjasame ehh salah! ape yang penting dia BPA-free (sile tanye incik gugel kalau tak tahu). comel sangat!! siap ade pacifier, and bottle brush. tiutttttt :)



Yang lain-lain blom beli lagi laa.KE ADE YANG NAK SPONSOR?? heeee.. GIFTS ANYONE?? baik hati sungguh rakyat Malaysia nih!
alang-alang dah bace tu, kene laa bagi hadiah kan? just kidding meh!

hurm. tak sabar laa pulak nak tunggu next appointment. nak scan teropong baby wat ape kat dalam tuh! semoga baby sehat kat dalam sana.Umie cuba beri yang terbaik untukmu sayanggg :)
oloh-oloh manja gedik tak uollss ..

got to go now, encik hubby nak makan nasi laa pulok! mari makan sekali lagi untuk si manje ini.
till we meet again, bye ~


Monday, October 24, 2011

jiwang karat

 kali ni je dah 47 kali dah kot dengar lagu nih..
huhuhuhu..best laa pulak eventho penyanyi lagu nih xfemes mane pon..
layan laa..
p/s: jgn nyanyi kuat2 sgt ye..nnti jiran seblah baling kasut.CPM  tak bertanggungjawab. but, CPM xpelaa, suare CPM sedap merdu ..nyum nyum..huhuhu
perasan!!

hatimu milikku by si kiut nera AF9

Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

tata titi tutu...

Wednesday, October 5, 2011

my baby you


aip jawab dulu salam tuh.. *lepuk kanggg*..huhuhu
gurau2 je bohh!
so, today walaupun hati xbrape gumbire dek kerana
ade perkare yg tak enak didengar pagi tadi *hurmmm*
tapi, CPM nak bergossip juge pasal buh hati pengarang jantung CPM and hubby.

tadaaaaa

haaa..nampak tak? nampak tak?? 
huh? tak nampak juga kah??

amek ni pulak
haaa.. siyap details lagi..
betape rajennye mommy ini * masuk bakul angkat sendiri* huhuhu

anda mahu lagi??
hamek ni pulak..

makk aii.. jelas?

kalau gitu tgk ni pulok.
yeayyyy..itulah kaki chumell yg meng-kick saye malam2 hari..
xpe2, mommy suke :)

p/s- genital?? rahsialahhhh..huu

"semoga Allah memelihara dirimu selalu dan jadi anak yang soleh/solehah"
amin.

Monday, October 3, 2011

praise be to Allah

Image and video hosting by TinyPic
 letih 3 jam menunggu *berjanggut sudaa* akhirnya 
membuahkan hasil yang mengembirakan.

sile tepuk tangan utk diri sendiri ye CPM Nadiah Azizan :)
happy & syukur sangat-sangat.
alhamdulillah

p/s- i'll update bout my lil one tonyte..sabar ye :)

nothing makes mommy and daddy happier than to see you grow up healthily, dear