Friday, November 25, 2011

shopping dan shopping lagi

Image and video hosting by TinyPic

"Ya Allah peliharakanlah anakku selama ia berada didalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah dan bentukkanlah dia yang ada di dalam perutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.


Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untukmembaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam"..amin


haa..berkesempatan jugaklah nak hapdate malam nie. dari petang tadi tergendala niat suci murni ini..chewaaahh!
tapayah nak over sangat laa hokey?! 

straight to the point lah kate omputeh! tonite, CPM nak update progress Si Kecik didalam tummy ini. ngee! Alhamdulillah Si Kecik ini membesau dengan jayanya cuma poket CPM yang makin mengecik..ngahaaa 
tapi takpe, demi beliau..ape saje sanggup ku lakukan..
eiceh! ( sile geng dengan umie bile dah besor nnti ye).


cakap banyak pon tarak guna, tembak pon tarak kena..
marilah menjamu mata..


tadaaaaaa..
nampak tak? nampak tak?

details, incase kalau korang tapaham :
UB ( urine bladder),  D ( diafragm), H (heart), S ( stomach)
the right pic tu nampak tak 4 chambers heart..chumel kan? dup dap dup dap!

ahah.. itu dia pistol!! sape nampak?? sile angkat jari tinggi-tinggi..
yeayyyy.. BOBOY everyone!

Alhamdulillah..doktornya bilang sumanya baik bangat! 
maka tanpa segan silunye, umie dan abie berduyun-duyun (erkk? betul ke ayat nie?) pergi men-sopping barang-barang persediaan untuk kamu. ehe! bukan ape nanti start December, abie dah busy nak urus segala macam hal studies dia kat UK. 

makanya, inilah hasil-hasil nyeeeee!

ohh..ini wajibal items.. bebaju tiut miut tecik tomey untuk anak umie.
mix brand, ade Disney, Tollyjoy, Anakku, Pureen, Sunbaby dan ape lagi ntah!
ermm..baju longsleeve ade, short sleeve pon ade, sleeveless pong ade..seksi anak aku!
huhuhu

ini adelah bonnet a.k.a topi baby, booties dan mittens! 
ohh.. yang kanan sekali tuh handkerchief. 

ini pulak instant cloth diapers. yang colorful tuh baby tights,
and yang paling atas 5 bungkus tu barut baby!
kecik jer. umie suke sangat!

sape tahu mende apekah ini? haa inilah dia baby receiving blanket
atau name saintifiknye 'bedung' ..huhuhuh. yang nie CPM beli 
online jer kat Onebabyworld. kiut kan?

yang patern panda pandi tuh hooded receiving blanket. nie beli kat Seremban 2 hari tuh.
yang kanan tuh, baby towel.. colorful kan. both items abie yang pilih.. 
nak anak nampak ceria katenyerrr :)

baby rompers in the house yawww :) beli online jugak
tahap kekiutan CPM bagi 5/5 bintang.

 version baik hati, CPM tunjuk laa kat korang apekebende rompers itu!
kegeraman yg melampau terhadap romper2 ini membuatkan
CPM xsabar dah tunggu baby keluar.huhihu

tadaaa..nie korang mestilah tahu kan? tapayah cakap banyak2 dah..

baby bath time :) Brand Anakku!
segala mala produk ini tak pedihkan mate (sile bace macam iklan syampu tuh ye)
oh ye, baby wipes pon ade gak! brand Baby Kiko

yang biru itu changing mat. 100% rubber from Anakku
and mosquito net also from Anakku!

Avent Starter Set for NewBorn Baby. (BPA free itu yang penting)
mehh kite tgk content dier kat bawah nie

ade 2 small botrtles, 2 larger bottles, pacifier and bottle brush
nie abie yang belikan mase beliau kat UK hari tuh. mcm tahu-tahu nak dapat baby!
hihiks

erkkk..ade ke kaitan??tak kire nak cerita jugak..bukan baby jer dapat hadiah,
umie baby pon dapat. perfume maha wangi CPM suke teramat!
Fuel for Life by Diesel.. thank sayang!
love u hubby :)

dats all for now. Nak baring jap. Si Kecik nie dok menendang dasat dah nie.
sampai senget2 dah badan umie dier tahan geli..

muahhh, Nadiah Azizan
26w+3d



 

Wednesday, November 16, 2011

finally, the secret revealed


oh oh oh ohoiii..
rase mau lumpat-lumpat saja harini.. 
MySpace
ALHAMDULILLAH.. praise only to ALLAH. 
Hari ni Allah permudahkan semua urusan. Bermula dari pagi tadi, me and Encik Hubby went to our fav clinic to skodeng our litle one inside my tummy!!
whee..selalunya, 2-3 hours kene tunggu nak jumpe dokter, but today we need to wait only 5 minutes before they called my name 
"WAN NURUL NADIAH!"

ewahhh.. Allahamdulillah..everything going on smoothly..
baby membesor dengan pesatnye eventho perut I chumel jer ( orang yang cakap okey??) 
tendang2 gerak2 tapayah cakap lah.. terkekek kekek I dibuatnye!

"Dear baby, umie and abie can see your 4 chambers lil heart beating clearly. Subhanallah. And I almost cried to see you moving and kicking actively inside. Doctor said that you're perfectly healthy. Alhamdulillah"

and tadaaaaaaa..
" nampak tak baby  awak , ade pistol " said the doctor.
huuu 
MySpace
  


p/s : so adik2, kakak2, abang2 sekalian.. boleh laa kirim hadiah untuk baby.. kekekeke :)


Saturday, November 12, 2011

uncry these tears


Ohhoiii.. Pesepa ntah malam nie aku rasa lemah sangat? Sangat lemah. Aku tak sakit. Sehat saja. Petang tadi baru jer 2 orang nurse datang rumah check baby dalam perut. Katenye,sume ok! Blood Pressure Bagus, Darah ok. Hemoglobin cukup. Pendek kate, sehat walafiat lah~
Dah tu, ape yang lemahnye Cik Kak oiii??

Mane tak lemahnye, Tiap-tiap kali aku masuk bilik, selalunye ade orang cakap "umieeeee.." . tapi dah 5 hari dah sunyi jerrr.
Dah tu, pagi-pagi bile bangun tido, breakfast berdua. Tapi dah 5 hari dah breakfast sorang-sorang. Lepas tu, tiap-tiap kali nak tengok TV time lunch mesti berebut2 astro remote.hehehe.. tapi, dah 5 hari dah aku pegang je remote tuh. Takde sape kacau.
Petang-petang pulak, dah 5 hari jugaklaa aku tak abie  main 8 ball pool. Kalau internet jem, sama-sama main hangaroo sambil gelak-gelak. hurmmmm..
Waktu malam-malam cenggini selalu berebut-rebut bantal busuk. umie selalu menang eventho itu bantal abie. umie suka sangat. Tapi dah 5 malam dah bantal tuh umie peluk tapi takde sape nak rebut . Yeay, umie menang lagi!! tapi kali nie, umie tak happy :(
SIKIT PON TAK HAPPY :(

to my dear everlove hubby,

cepatlaa balik. Takde sape nak panggil2 umie, takde sape nak breakfast ngan umie,
xde sape umie nak kacau petang-petang, takde sape nak berebut-rebut bantal ngn umie.
umie rindu abie. 
cepatlaa balik

tears,
wifey (and our baby)

Wednesday, November 9, 2011

24 weeks 1 day yang osem!!


pejam celik pejam celik dah masuk 6 months dah pregnant si kecik ini.. huhuhu.. tak sedar pulak dah 6 months dah! maka, normal-lah jika ibu-ibu seperti CPM dah mula berjinak-jinak melihat dan membodek Encik Jiwa membeli barang-barang baby. ye laaaa eksaited kot! korang tapayah cakap laa , lagi eksaited gamaknye dari CPM ..kan kan kan ? ngaku cepattttt!! huhuhu 
MySpace

Erm..eventho doktor dah bagitau baby tu gegirl ke boboy,, tapi xberani laa jugak nak beli barang yg spesific ikut theme yg orang kite ttpkan. kalau gegirl kasik pink bunge2,, kalau boboy biru gambar ikan/kereta/dinosour <---- macamlaa gegirl xsomel kalau pakai warne biru en? macam laa boboy pakai warne pink tuh xcool??  so, lebih selamat beli jekk yg unisex. hambek kau, senang cite..ngee

huh! penat masak tadi blom habes lagik! takde laa dasat mane pon lauknye,sambal sotong ngan danging masak asam je..hahah..propa je lebih ko wanjan! hari ni CPM makan tak banyak sangat dari kebiasaan. bukan tak sedap hokey!! tapi CPM cam berapa selera sebab Encik jiwa xde kat umah! huwaaaa.. Beliau pegi Induction Program kat PD. Jaoh wooo!! mane tahan! Lambat lagi lak tuh nak balik..mane tahan!!(oke, sebut dah td) <---hihik,ayat tuh sile jgn gedix sgt!
MySpace
Si Manje kat dalam pewot nih mmg dasat menendang-nendang dan bergerak-gerak.. aerobik gamaknye.. takpon sonok sangat..ntah ade ape ntah kat dalam  tuh??maybe die dengar kot umie die dok cakap and nyanyi2 kat dier.. huhuhu.. harap2, kamu sehat kat dalam sane..umie xsabar pulak tunggu kamu keluar!
nanti umie bawak kamu jenjalan pusing2 makan angin amek gamba manyak2 .. <---oloh2  sweet sgt wanjan!
MySpace

hurm sekarang umie dah selera sikit makan. sampai kene buat MGTT test laa hari tuh sebab berat badan naik mendadak. hari tuh 3 bulan awal tak naik langsung. ni naik terover pulak! haddeshhh.. korang tahu tak MGTT test tuh hape?? ia takde kaitan dengan ujian lesen memandu, tak same macam ujian KPLI dan takde kene mengena macam ujian every sem kat USM dullu..huu.. test nih, CPM kene berpuase selame 10 jam. start kul 10 malam tokleh makan dah. air masak setitik pon tokley!! bangun pagi apelagi, berkeroncong perot CPM.. Kesian baby lapar..sabar2! dah tuh, pegi klinik kena amek darah. 4 kali cocok habaq hang baru darah keluaq! adoii!! yg kali ke-4 tu pon, nurse korek2 tangan kasik keluar jugak darah! lebam sampai sekarang!!
nak kene saman nurse nih! after dat, kene minum air gula yg maha dasat manisnye perise oren! bayangkan 70-75 mg gula larut dalam 200ml air..takke naye kene abeskan dalam mase 5 minit. berkerut-kerut muke CPM , nak termuntah pon hado..tahan2!! kang kene wat balik lagi naye! after dat puase lagi 2 hours and amek balik darah. perghhh.. lagi 3 jarum pulak CPM kene.MySpace sabo ajelah..demi anakku sayang,,umie wat ape saje~

oho,lupe nak bagitahu function jian nih nak detect if preggy mom tuh ade diabetis ke tak. bukan CPM je kene.ramai gak laa  hari tuh tersengih2 sambil minum air gula. Preggy mom yang ade family history diabetis pon kene wat jugak..  langkah keselamatan katenye..takot baby jd over besau!

btw, result blom dpt lagi. nanti dah dapat CPM update oke!
till we meet again :)
tata titi tutu
i love you

Monkey