Friday, November 25, 2011

shopping dan shopping lagi

Image and video hosting by TinyPic

"Ya Allah peliharakanlah anakku selama ia berada didalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah dan bentukkanlah dia yang ada di dalam perutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.


Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untukmembaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam"..amin


haa..berkesempatan jugaklah nak hapdate malam nie. dari petang tadi tergendala niat suci murni ini..chewaaahh!
tapayah nak over sangat laa hokey?! 

straight to the point lah kate omputeh! tonite, CPM nak update progress Si Kecik didalam tummy ini. ngee! Alhamdulillah Si Kecik ini membesau dengan jayanya cuma poket CPM yang makin mengecik..ngahaaa 
tapi takpe, demi beliau..ape saje sanggup ku lakukan..
eiceh! ( sile geng dengan umie bile dah besor nnti ye).


cakap banyak pon tarak guna, tembak pon tarak kena..
marilah menjamu mata..


tadaaaaaa..
nampak tak? nampak tak?

details, incase kalau korang tapaham :
UB ( urine bladder),  D ( diafragm), H (heart), S ( stomach)
the right pic tu nampak tak 4 chambers heart..chumel kan? dup dap dup dap!

ahah.. itu dia pistol!! sape nampak?? sile angkat jari tinggi-tinggi..
yeayyyy.. BOBOY everyone!

Alhamdulillah..doktornya bilang sumanya baik bangat! 
maka tanpa segan silunye, umie dan abie berduyun-duyun (erkk? betul ke ayat nie?) pergi men-sopping barang-barang persediaan untuk kamu. ehe! bukan ape nanti start December, abie dah busy nak urus segala macam hal studies dia kat UK. 

makanya, inilah hasil-hasil nyeeeee!

ohh..ini wajibal items.. bebaju tiut miut tecik tomey untuk anak umie.
mix brand, ade Disney, Tollyjoy, Anakku, Pureen, Sunbaby dan ape lagi ntah!
ermm..baju longsleeve ade, short sleeve pon ade, sleeveless pong ade..seksi anak aku!
huhuhu

ini adelah bonnet a.k.a topi baby, booties dan mittens! 
ohh.. yang kanan sekali tuh handkerchief. 

ini pulak instant cloth diapers. yang colorful tuh baby tights,
and yang paling atas 5 bungkus tu barut baby!
kecik jer. umie suke sangat!

sape tahu mende apekah ini? haa inilah dia baby receiving blanket
atau name saintifiknye 'bedung' ..huhuhuh. yang nie CPM beli 
online jer kat Onebabyworld. kiut kan?

yang patern panda pandi tuh hooded receiving blanket. nie beli kat Seremban 2 hari tuh.
yang kanan tuh, baby towel.. colorful kan. both items abie yang pilih.. 
nak anak nampak ceria katenyerrr :)

baby rompers in the house yawww :) beli online jugak
tahap kekiutan CPM bagi 5/5 bintang.

 version baik hati, CPM tunjuk laa kat korang apekebende rompers itu!
kegeraman yg melampau terhadap romper2 ini membuatkan
CPM xsabar dah tunggu baby keluar.huhihu

tadaaa..nie korang mestilah tahu kan? tapayah cakap banyak2 dah..

baby bath time :) Brand Anakku!
segala mala produk ini tak pedihkan mate (sile bace macam iklan syampu tuh ye)
oh ye, baby wipes pon ade gak! brand Baby Kiko

yang biru itu changing mat. 100% rubber from Anakku
and mosquito net also from Anakku!

Avent Starter Set for NewBorn Baby. (BPA free itu yang penting)
mehh kite tgk content dier kat bawah nie

ade 2 small botrtles, 2 larger bottles, pacifier and bottle brush
nie abie yang belikan mase beliau kat UK hari tuh. mcm tahu-tahu nak dapat baby!
hihiks

erkkk..ade ke kaitan??tak kire nak cerita jugak..bukan baby jer dapat hadiah,
umie baby pon dapat. perfume maha wangi CPM suke teramat!
Fuel for Life by Diesel.. thank sayang!
love u hubby :)

dats all for now. Nak baring jap. Si Kecik nie dok menendang dasat dah nie.
sampai senget2 dah badan umie dier tahan geli..

muahhh, Nadiah Azizan
26w+3d



 

1 comment:

  1. alhamdulillah..mintak mudah bersalin nnt:) barang2 semua dah tersedia dah..nnt dpt hadiah lagi, untung baby ..hehe

    bila nk gi UK? bersalin kat sana ker?

    ReplyDelete

comment anda amat dihargai.tq