Sunday, February 26, 2012

colourful-update!


Holaaaa.. lama jugak tak mengupdate blog.. bz? bukan bz tapi terlupa! 
boleh tak alasan tuh agak2? 

haha..mesti uols rindu kat post2 CPM kan? #okgedixsgt#
 today, 26/2/2012 @ 39w 4d cpm mengendong si budak tecik ini didalam perut. huhuhu
dah tak lame dah ! cannot wait to hold you, son!

atas sebab2 suami cpm ke ofis every day dan cpm duk kat umah sorang2, BOOOO-RINGGG!!
maka, terkeluarlaa idea yg gila ini.

tadaaaaa
men-deco baju2 plain si tecik !

and these are the outcomes.

2 bonnets, with blue dino and green owl
*actly, both of them adelah used bonnet, org kasik .. 
so, saje laa nak kasi nampak baru..thehee*


romper with fish in the bowl and cute lion, roarrrrr

 romper with dolphin and yacht . whee!

 long-sleeved romper with purple owl .

-
-
-
-
-
-
-


cute tak? cute tak?
siriyesly tak sabar nak pakaikan kat si tecik!

and, tahap kerajinan cpm tidak terhenti disitu sahaja.
cpm telah meng-invent toys untuk  si tecik ini.

# idea, cilok dari cube-toys yang dah sedia ade,
# just tambah figure untuk tujuan nak improve vision and early learning skills  untuk si tecik 
*korang phm ke tak ni?*
# direka khas dengan figure animals yang kalerful 
# boleh jugak wat hiasan gantung2 kat stroller/baby cot
# kononya boleh citer kat baby laa itu binatang ape 
# lembut and ade krinkle sound
# dan yang penting, tak pedihkan mate! wakakaka

tadaaaa.. six-faced cube toy
 

 first side, ade catterpillar

 second side, baby elle 

 third side, ladybirdyyyy..

 fourth side, cutie lion

 fifth side, crazy owl

and the last side, little froggie

-
-
-

amacam? cute tak? cute tak? 
 well actually itu baru 90% siyap. blom masukkan cotton fibre and final jahit lagi.

and cpm wat 2 set. yang ni, animal figures nya  dah siyap tapi  blom jahit lagi cube-nya



 ni laa.. nanti dah siyap cpm update ye hasilnye. 

 " semoga anak ini menjadi anak yang sihat, soleh dan cerdik ! "
amin.