Wednesday, March 31, 2010

xkenal make xcintan!!

huahuahua*gelak besar*..rase nyesal suam2 kuku katak lak bkk entri org laen..
nahh~ ko kene tag wanjan,,hamek!!
pe lagi jgn berat buntut!! wat skrg*padahal aku dah jem ngn thesis sebenanyer*huh!
p/s: caution! contents are hawt bebeh.. kakakak :) deng!

soalan satu: Nama-nama timangan oleh org tersayang...

xde maknenye timang2,,dah jadi name komersyel dah nie..huhu

1. Wan Nurul Nadiah bt. Wan Azizan- nama dalam i/c dan surat beranak serta sijil2 kelayakan mahupun sijil2 skolah dulu..tp kdg2 ade gak yg salah eje! deng! haa.. cgu2 pon dulu pnggil name nie bile nk check kehadiran! lagi satu nnti tyme akad nikah nnti pon gune name ni yer..klu laen tu mknenye bkn aku laa yg nikah tuh..hrp maklum *abie,hafal skrg!!* kekekke :)
2. Nadiah - nama yg comel ni digunakan oleh keluarga besar aku..haaa..makcik2 pakcik2 spupu spapat pnggil name ni laa..haaa..mak mentua pun pnggil nme ni lah!! comel kan?kan3? aaa
3. Wanjan -dpt mase skolah dulu..camne leh dpt? gbungan nme aku ngn abah!*anak abah sgt* geng aku kat skolah, matrix bagi ngn USM pnggil name nie gak..aaa bedallah..patu org slalu pelik bile first tyme dgr name aku...aku pon xtau nape? pelik ke.. ade tuh bleh pnggil aku manjan laa wanchan pon ade *ketuk kang* huhu garang!
4. Along..cam rancangan tv lak yg kuceng tu kan?huhhuh..nie adek2 laa panggil harus! mama ngn abah pon pnggil gini gak..awww!huhuhu...makcik temah bukan nme sebenar pon pnggil name nie gak..well :)
5.Umie + syg -haaaaa..nie mmg xde laen de.. sayam saye punye hak milik kekal! *sweet kan??*
 
Soalan dua: Anda seorang yang...

 1. Gila-gila. Maksudnye, gile yg dtg skali skala..wawawawa..
2. Sweet dan comey *ehem2..nie sayam yg cakap..saye xbesalah! sikit pon xsalah..hahaks*
3. Hati bak sutera..aiceh..senang cite saye seorang yg mudah nanges! haishhh *gua nmpak je rock tp dlm hati ade taman..wawawaw*

Soalan tiga: Makanan favourite anda...
 Semua aku rembat. Tolak kayu dan batu, serta benda2 haram serta sejenis buahan tempatan iaitu encik tembikai.. jgn tny nape,,tp mmg xpenah daku sentuh tembikai itu,,ahahaha.. tp mmg itulah yg korg slalu sgt jamu tyme2 kenduri,party n tyme raye kan??apelaaa korg nie,letak laa oren ke ,anggur ke,markisa ke, straberry ke...aishhhh *chett demand*

Soalan empat: Favourite colors...

purple lite2, merah hatiku, itam urang aring

Soalan lima: Favourite songs (currently listening to)...
 
aiii bnyk sgt mau list nie  kang xtido mlm den..hadoiii..ok mari bkk playlist winamp ku kejap..
hoh??!! ade 22 songs currently listen to..mau list sumakah?? *aku xserajen itu*huahuahua 
 
Soalan enam: Sikap yg membuatkan anda stress... 

1. org wat muke! aiiii pantang mak nenek..nak wat muke wat kat bilik korg jgn depan aku! *marah*
2. salah phm!! aku slh phm ngn org slh paham dua2 aku xske..wuhuuu!
3. bagi mukaddimah cerite patu xnak cerite..baek xyah ckp awal lagi kan??!
4. kene tipu!! *aku pun penah menipu..tu laa balasannye*sobbed3 :(

Soalan tujuh: 3 benda yg mesti ade dalam bag/handbag anda...

1. kunci bilik *ni kalu xde boleh nanges wooo*
2. henpon!! ade kedit ke xde ke mesti ade dlm beg..wakakaka! penting kowt nak tepon kawan tny esemen    lagi..tepon pensyarah tny soklan lagi ..ecece *sengal!*
3. Duit kertas dan syiling yg berselerak dlm beg...huahuahua *kene apply kad kedit nih* hueh2

Soalan lapan: Kali terakhir anda menangis beriya-iya..kenapa??
 adeshhh...baru2 nie laa jugekk..haiiishhh.. sedih nak ceta nie.. tensyen bile aku nak sumthing yg sgt important dlm hidup aku tp blom dpt *lambat tol nak dpt nih*sabar laa wanjan oiii!! tu jerr mmpu ckp nak sedapkan ati..*chaitt*

Soalan sembilan: Tag 5 rakan anda..

sape2 aje yg rajen dan xde idea nk wat entri baru..silelah amek..ikhlas nie nak bg...sile2 :) ambik laaa...org dah murah hati nak bagi nie!! nak amek ke tidak?!! baek amek...marah kang!! aku ckp ambekkk! - CUT!-

hahahahaha*hobi wanjan dimase lapang-berlakon dlm bilik-kot2 laa leh jd pelakon kan?*

tu jerr i nak tules..
i nak sambung wat thesis..
adios amigos


plinggggg!!





*wanjan menghilangkan dirinye*

Tuesday, March 30, 2010

dengki itu kdg2 PERLU ada dlm diri !!

BUZZ
.
.
.
.
.

BUZZ
.
.
.
.
.
aoooogaa!

.
.
.
ooooooooogaaaaaaaaaaa!!
.
.
.
.
.
Smiley
dek kerana perasaan hasad dengki yg suda melimpah ruah kerana rakan2 tidak membalas buzz dan ooga ku itu WARGGGGGHHHH!!
amboi3 GAYE AZWAN ALI..korg tido yer??
aku xbleh trime!huhu

dan tahap kelaparan yg maha xtreme  yang xbley dibendung lagi POYO JERR WANJAN..alasan semata!
.
.
.
.
maka dengan rasminya aku wat keputusan yg bakal merubah mase depan idupku!
aku rela terima apa jua efeknyerr nnti..
aku redha..

keputusan ini muktamad!
tiada talian hayat mahupun talian kecemasan atau talian2 yg sewaktu dgnnye..
lalalala~

.
.
aku nak zZzZzZzZ WAKAKAKA..
ngantuk sudaa
hueh2..hueh2..SmileySAMBIL MENEPUK2 BANTAL..
wheee..letsegon!


p/s: ini adelah dengki kelas A+, digalakkan demi kesejahteraan bersame.. :) hueh2

Sunday, March 28, 2010

dedicate to : ʇɹɐǝɥ ʎɯ ɟo uɐɯ :)



(: ʇnoqɐ ןןɐ sı ǝʌoן ǝnɹʇ ʇɐɥʍ ǝɯ sʍoɥs
'noʎ ɹoɟ ןǝǝɟ I ʇɐɥʇ sƃuıןǝǝɟ ǝsǝɥʇ pu∀
''ʇno sǝoƃ ɹǝʌǝ ɹǝʌǝu ʇı
'ɥsnq ƃuıuɹnq ǝɥʇ ǝʞıן sI noʎ ɹoɟ sƃuıןǝǝɟ ʎƜ
''uıɐɹ oʇuı ʎʞs ʎuuns ʎɯ suɹnʇ
'ʎɐpʎɹǝʌǝ ǝɔɐɟ ɹnoʎ ƃuıǝǝs ʇoᴎ
''ǝɹnɔ ou ʇsnɾ sı ǝɹǝɥʇ ʇnq
'ssǝuʞɔısǝʌoן sıɥʇ ɯoɹɟ ןןǝʍ ʇǝƃ oʇ pǝıɹʇ ǝʌ,I
''ǝɹns ɹoɟ ʇno sıɥʇ punoɟ ǝʌ,I puɐ
'ǝƃuɐɥɔ ɹǝʌǝu ןןıʍ noʎ ɹoɟ sƃuıןǝǝɟ ʎƜ
~ɐɟɐʇsnɯ ıɯןıɥןnz~
ɯɐʎɐs ʎɯ ɹoɟ ʎןuo 


menanti sebuah jawaban <--xbley blah! miahaha :)



Assalamualaikummmmmm *ala2 haziq syuga cinte*
haa ape lagi jwb laa!!~
kekeke..tu mujur lagi tahu nk jwb pe kan??
sebab kite dah tahu kalu org bg salam kene arr jwb slm kan?~

......ape lak jd bile org tny sumthing tp kite xtaw nk jwb pe?!......

mesti korg pon penah rase kan?? *haaa..mesti dh snyum2 laa tuh*

ni-lah bende yg slalu jd kat aku..
ntah nape?
kdg2 jem..xde idea nk jwb..
cthnye pg smalam:


 situasi 1
text msg from abah :  salam,, ni dah bangun ka? ada kelas? abah tepon xangkat pon?

homaigod!!
setelah tgk henpon dah 6 miskol..
pe nak jwb? 
ermm..along dah bngun dah*tp xangkat fon lak td*
along baru bangun*mesti kantoi bngun lambat*
arggghh...xyah reply laa*kang hangen lak pakwan tuh*
adeshhh~
pe na jawab?? ape weyhhhh~
klu laa henpon tu bleh cakap..nescaya bliau akn berkata
wakkkkluuuuuuuuu!


nie lak situasi ke-2
purple:wanjan
yellow :adik ku (izzah)
"along,kakcik kena buwat karangan pasal keluarga saya nie" "ok2..patu??"
"nak tny along suka mkn apa" "laksa ngn milo aish..yummm"
"cita2 long??" 
alamak!!cita2??!kecik2 dulu ada laa..skrg?adoii jem xtaw nk jwb pe?!
"soklan laen laa kakcik!" "hobi long??" "wat THESIS..kakakak"
"PISIS tu ape long?" "bukan PISIS laa THESIS.."
"THESIS tu apa..xpaham?" bnyk tny laa pule..
"ntah..along pon xphm..kakakakak"
"cepat laa longg..thesis tu apa??"
huh!camne lak nak eksepelen kat budak umo 9 tahun thesis tu ape???
haruske aku jwb soklan itu?
arrgh buntu!
kang kalu jwb gak di e tny lagi..naek hangen jugak nih!


situasi 3 *ketika menonton tv dirumah*
purple :dialog pelakon dlm drama tv
kuning:adikku yg berumo 7 tahun
biru: wanjan
"sabit kesalahan,anda dihukum sebat atas kesalahan MEROGOL"
*uuurghh..takot2*
"along!! ROGOL tu ape?"
gulllpp!
mak aiii tu soklan phD bro!! pe wa nak jawab meh??!! kamu baru darjah satu..aiyak!
wakenabeb..
daku buntu lagi keliru..kompius thp extreme..
"haaa..jat nak mkm eskem? jom pi beli.."
lalu..kelihatan pakwan*daddycool ku itu* tersengeh2..
chaitt..td bukan nk tolong!

situasi terakhir*penat dah nak tules mnyk2*
yellow: jiranku macik temah (bkn nme sebenar :))
purple:wanjan (name sebenar tp bukan nme dlm ic..wawawa)
"kaklong,dekat u amek kos hape?"
"kosmetik!!" <---kakaka..berani lak aku wat lawak..
........ok aku tipu.....
start balik!
'kaklong dekat u amek kos ape?"
"biology"
"uiiiiiii...terer no?! biology tu apa?"
chaittt*kateku dlm hati*
"lebih kurang hdup mnusia laa" <--cube gak nk eksepelen even xtaw nk ceta sgt kt org vteren ni
"uiiiii...dokter laa nnti no?"
"errkkkk bukan2.."
"betoi laaa abeh tu apa lagi...hang ni wat lawak plak..."
"erm....."
ok aku buntu camne lak nk eksepelen kat macik temah bukan nme sebenar nih??
macikkkk,,kalu sume budak bio jadi dokter,bdak medic nak jd haperrr???
*hrp2 macik temah bukan nme sebenar bkk blog nie"
huhuhu..



aishhh!
tu laa dier..
ape aku nk jawab?!


Smiley






Friday, March 26, 2010

fully - loaded me..


Smiley
saya sudah TIDAK mampu lakukan
apa2 sekarang..
maka saya rasa saya patut tido 
saja..
 
apa pendapat anda??!

p/s :biarlah apa pon pendapat anda? saya tetap nk tdo :)
jumpe lagi esok..

Thursday, March 25, 2010

pesbuk xkick?!!?ouchh...


.:salam sejahtera wat pembace sume:.

sari beghita penting *penting sgt* tulun laa percaya.. hari nie cik nadiah sgt terkejut ye..
ahah!! apekah??kakakaka...seploh menet lepas,,tgh wat esemen *pulun2,sok nk anta:)*
tetibe cik nadiah berasa jem! jem ape?!hah jem mixed fruit..kakakak:)

...................... 
huh!
salah2...bkn itu sebenanye nak cite.. 
start from the begining!
.......................

sedang wat esemen,cik nadiah rase nak bkk PESBUK jap..
berniat mahu layan komen2 gilak dan klaka..
make cik nadiah pon bkk laa bookmark page cik nadiah..
alagkah terkejutnye saye apebile

jeng jeng jeng !!

the most visited bookmark toolbar shye adelah spt berikut :


4.just me & luv

5.yahoo

   6.pesbuk


 
 woohoooo...
PESBUK no.6 tuh!!
kakakaka..caye x?
caye x?

xcaya sudahhh! 

p/s :prasan x..link no 1??!! aww...adekah i suda rajen atau sedang giat membuwat thesis yg jem nieyh?!!
 

Monday, March 22, 2010

emo is me!!



Smiley
salam..
hoho.. hari nie mcm2 aku rase..
cam teringin nk telan org
nak guleng2 tgh jalan pon ade..
nak pnjat bukit patu jerit kuat2 sampai pecah peti suare pon ade..
nak terjun dari tgkap pon ade *tingkat 1 je laa* huhu

aku tensen 
ye aku tension
tensen..
xdpt diselamatkan!
sile jgn wat hal dgn shaye ketike ini..*emo*
huhuhu..

hari nie je sorg makhluk tuhan da wat aku xsenang duduk..
usaha aku wat esemen..dari last week kot aku da wat esemen dier.
(supaya xkaco progress thesis aku).


2 hari gak laa bersengkang mata
penadol jd peneman setia!!
hari nie whai readers sekalian..
kul 6 da bngun tido..
pg2 bute dah g print..
berpeluh2 sampai ade junior tegur
"baru blk joging ke kak??"





tup tup..





"bout my assignment, pls write the name of the scientist that found the species.. pls include the latest scientist dat further the study.."





haaaaaa...
aku yg sedang jem jem ngntok dlm kelas dier pg td nie terus buntang bijik mate!!


whutt?!!
Smiley
aaarghhh..ritu ckp laennnnn!!! arrrghhhhh!! * sampai nad pon bleh dgr hati aku menjerit*

"bley akk aku nak anta jerr?? aduhh jem arr gini!!" Nadiya Zin  mule bersuara.


aku hny mmpu tersenyum kelat..
"mmg jem!!"
shoot! xkan kene wat lagi??
*hatiku luke,hampa dan keciwe*


P/S : oh lecturerku,,tahukah engkau daku sedang berhempas pulas wat THESIS?? Smiley




Sunday, March 21, 2010

oh yess! i'm a great pretender~




Have you ever said to someone (or wanted to, but didn’t)… 
“Will you please just listen to me.”  
How many times have you been trying to tell someone 
something and they were just not listening?

yeah..
lately.. i felt those..
( u dont realizaed??! well, I'm a good pretender by the way)
pretending that I'm doing well..
pretending happy and gay like a clown.
pretending lyfe is easy and no need to worry..
Sometimes, when I'm just really sick of feeling like crap, 
I do pretend, 
because I believe somehow  that if you pretend
long enough you might start to believe it and it will be true.
yeah.. sumtimes it helps~
but sumtimes I feel dat my heart can't conceal
and my tear gland cannot be supportive nemore..
after all i realized,
how long can I pretend ?
is my heart strong enuff to swallow all these pretending-craps?

seriously i have no idea

"...oh ALLAH, i beg for your help..
i know YOU wont challenge me if I'm  not fit and strong enuff..
oh LORD, whatever it takes.. YOU definitely knows the best..." 


teary + wounded,  

the great pretender


*who has no idea of when she shud stop doing dat*






Wednesday, March 17, 2010

hapdate seciput je~

one.

  two ..

   three ...

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa~



tu je nak tunjuk..

name pun seciput kan??

wawawawawa~

gelak jahat *pdn muke hoho* ---->Smiley

haa  tu je laa

ok 


bye~




Tuesday, March 16, 2010

shaye !! shaye!! shaye!!

Smiley
salam
dengar sini orang2 kamponggg!!
hari nie mood  shaye

                   Smiley     <---- angau2 in luv ♥                 


 heppi golek2,ngahaha ----> Smiley



Smiley <----  naek sheikh menyiapkan thesis  


 Smiley <---- rajen thp dewa ----> Smiley



<---- karok2 dlm bilik sampai       pening
 berangan2 siyapp!! ----> Smiley 


  maka,
orang2 kampong sume dilarang mengganggu mood beliau
atau men'spoil'kan ketenangan yg telah dikecapi *perghh ayt xleh blah* hari ini..
wawawawawaw~


sape happy??

Smiley

shaye!! shaye!! shaye!!

 


jiwa rapuh <--- *monolog dalaman*



“When we truly realize that we are all alone is

when we need others the most..”

by Ronald Antony




kenapa nie?? laen macam je saya tgk??
eh..xde pape pon..ok jerr
iye?? tp kamu xmcm slalu..laen sikit..ha btollah..laen sikit!
mcm mana tuh?
nmpak xsronok.
xceria mcm slalu?
haa..tahu pon? xnak cerita ape2??
erm.. ntah laa..saya pon xtahu..
aikkk.. awak laa yg paling tahu sebenarnye..awak yg rasa.. awak yg kawal rasa tuh..
hurm..saya tahu..saya cuma rasa kosong
frustrated ye?
bukan
kecik hati?
bukan jugak
sedih?
pon bukan
rindu?
hurmm..mungkin
haaa..kan dah tahu tu..awak rindu!
tapi siapa?
ehh..awak yg lebih tahu
saya lebih tahu??
ha'ah.. cuma awk yg tahu.
baeklah..saya cuma tak faham.. terima kasih
sama2
eh! awak nak kemana?
ikut awklah..
tp saya xkemana mana pon?
hurm..awk tahu x selama nie kerja saya cume ikut awk? awk perasan x?
emmm..maksud awk??
kalau awk sedih saya pon turut sedih,,begitulah juga kalau awk gembira,,saya jugak rasakan yang sama.
jadi,saya yg tentukan semua?
tentulah!
habis tu, ape yg patut saya buat??
kamu je yg tahu..saya xboleh ckp atau tentukan apa2..kamu saje yg tahu..saya cuma ikot saja
baeklah..kalau begitu..saya pilih untuk kembali bersemangat semula.
bagus!jadi saya pun turut bersemangat!!
hah?? kenapa kamu tiru saya?~
sebab saya adelah diri kamu dan kamu adelah hati saya.. jd segala apa yg saya lakukan atau saya rasakan semuanya dtg dari kamu
saya hati dan kamu diri?
iye syg..
jadi,suka x kamu bile kamu ikut saye?
terpulang..  tapi kalau kamu happy saya lg seronok. saya boleh bergelak ketawa mcm biasa
baeklah
terima kasih hati
sama2 diri
 

p/s :duhai hati..tenaglah dikau ..
p/s :duhai diri..aku minta maaf kerana aku kau berduka..

-
-
-
-
-
-
-
-
*sebenarnya,pemilik diri dan hati ini benar2 merindui dia
Zulhilmi Mustafa








Sunday, March 14, 2010

since when?!! *homaigod*

smalam
aku wat thesis-literature review <---nak jugak citerr..harus!!
pastuh aku rasa nak ke toilet..
maka aku pon buka lah pintu bilikku
tetibe ade sumthing bergerak2 dekat ngn sliper toilet aku *homaigod*

cuak weyhh..
siyes kau cuak.. Smiley *shut down sebentarr..tekezut nye pasal*




setelah ku amati..
bendalah itu adelah





Periplaneta americana <-- kompom aku dak zoology kan?!!eheh2..syuh3..sile arr blk negare ko!!






wawawa
aku sgt laa G.E.L.I.
tp xde laa sampai tahap lari.. (sowee syira!! ahaks)
hallamak..mahu ke toilet maa~!!





aiyak geli.. mmg geli!

 



syuh..syuh!!   Tuzki Bunny Emoticon< seraya aku berkata sambil menggawang gawangkan tgn..




tp die bley wat bangang jek.. wat kering..*bleyy akk?!!*


aku tensen.. Smiley <--marah no nieyh~~



die leh wat dunno jekk..


bikin panass nie..

aku pandang die.. Tuzki Bunny Emoticon die tenung aku..


aaarghh xpuas hati nie..


sejak bile weyh ???


sejak bile???




sejak bile LIPAS jadi berani nie weyh??


aku still xpaham.. 


Smiley


abeslaa manusia klu sume populasi lipas wat prangai gini!! *sigh*




p/s : berjaye ke toilet selepas 12 minit kemudian.. Tuzki Bunny Emoticon hurray!!!
agaknye lipas tu pon tensen tgk aku.. sebab tu die pegi.. adeh jem!!

 

Saturday, March 13, 2010

aku yg bz- tahap hangat2 taek ayam-


nitemare teruk-angkat tepon-bangun lambat-mandi sepantas kilat- siap ala kadar-jawab sayam tepon-jalan pegi guardhouse-tggu kereta sampai-naek keta-pagi driving school-isi borang-naek keta-wat ujian QTI-LULUS  Smiley-balik bilik-tepon sayam-sayang xangkat-tepon lagi-still xangkat-check komen kat fesbuk-balas komen kat fesbuk-solat zohor-phat dtg bilik-sembang dengan phat-aen ym ajk gi pasar malam-setuju-phat pon balik- mandi- solat-gi pasar malam-mkn kat tesco-solat maghrib-balik hostel jalan kaki-bukak pintu blk-tukar pakaian- check komen fesbuk-buzz my sayam-ym sekejap-gi toilet-ym balik-check fesbuk blk-ym aen-gi bilik aen-balik room sendiri-tgk adnan sempit sambil mkn laksa-tutup fesbuk- kemaas katil dan tilam- buka blog-tulis etri nih-mugkin nak tido...itu blom plan lagik..hehe~!!)
Smiley <---kuang hajo nye katun!


 mari~

tdo beramai ramai

mata saya letih

saya nak rehat..
Smiley

saye Sayam

bye2 adios!
Smiley



Friday, March 12, 2010

mari ketawa berdekah dekah kepada cik Nadiah~



"you one in the million
 ohhhhhhhh
 ohhhhhhhhhhhhhhhhh
 you one in a millionnnnnn ohhhhhh"

ini adelah bunyi ringtone cik Nadiah bile SAYAM call..
hahaha..spesel nie ..spesel..
supaye bile SAYAM call saye cepat2 angkat tepon..

huahuahuahuahua <--- gelak dulu kan?! cite blom lagi
semalam saye tido kol 5 pg..wat thesis
wat thesis tuuu..p ade la pesbuk ngn ym sket2 ..wakakakak..poyo!
jd, saye pikir klu tido mesti (mesti ye!) ssh bngun subuh..
soh saya pon pikir laa camne nak wat?? haishhh
make saye pon teringat satu idea..

taraaaaa...
saye tukar alarm tone saye kpada lgu diatas...
tujuannye adelah satu.. yes!
bile phone bunyi cepat2 laa saya bangun...harharhar..

cik nadiah pon terus tido tanpe memikirkan mase depan. .ngahahaSmiley

pagi td tepat kul 0615 pg saye suda bangun tido,, <--big aplause to me..lalalala
saya dah berjaya!!
formula berhasil..

tapi..
yg klakanye..

bile alarm tuh bunyi
saye terus meraba2 mencari hp saye..
tahu lepas tu saye watpe???












"hello..hello..abie..abieeeee "








aik xde org jwb
manenye???










kakakakakakakaka..
aku tergelak sendiri di pagi bute ini..


aku tertipuuuuu!!
ulang skali lagi..daku tertipuuu!!..auchh..
tp bagus jugak..atleast subuh xtertinggal kan??
brilliant x idea cik nadiah??


sudah..sudah 
aku malu!  Smiley <---- rase mcm nak sepak je
poyo..



p/s:  saye SAYAM saye..

say hello to future Nadiah Azizan ~



im actually, currently very jealous of the past Nadiah Azizan.
She who has so little worries though at that time she thinks 
she has the biggest problem in the world. 
adding another year actually multiplies the problems and worries. *homaigod*

but on the plus side, another year actually 
multiplies the happiness by hundreds. 
Alhamdulillah, praised to god almighty, i had the greatest of times. thank you. :)

i hope the happiness will be multiplied by thousands this year, and the years after. amin :

 *no worries, no-turning-back,no regrets and say hello to :
the new Nadiah Azizan* <--- big aplause
( pergghhh~!! .. semangat tu kene ade.. poyo abes ayat ! ..) 
i my families

i my friends

i my studies

i myself
 
i my SAYAM,


dangerously in



Thursday, March 11, 2010

wanjan <--- ko pehal?? miahahaha~




THESIS

FINAL YEAR
PROJECT

 apekah ini?? 
ade sape2 tahu?? 
klu gitu 


mari-lah tido!

kahkahkahkahkah... 
zzzzzzzz~!!

p/s :mateku naek juling menelaah jurnal!! haishhhhh~!!


pesanan penaja :
ABIE




Tuesday, March 9, 2010

cousin ku suda femes!!!

credit to : UTUSAN MALAYSIA
22 NOV 2009..

Oleh ROSLI MANAH
(rosli456@yahoo.com)
Foto ZAKARIA IDRIS

 dulu ko kecik jah.. skrg da jd malek nor..haishhh~

 
pencarian kacak bergaya 2010- top 20

SETAHUN lalu susuk tubuh Wan Mohd. Zachry Raja Zulkifli tidak sasa sebagaimana hari ini. Hanya dalam masa setahun beliau berjaya membentuk otot-otot badan agar kelihatan lebih maskulin.
Bukan mahu menyertai mana-mana pertandingan bina badan, sebaliknya sekadar mahu menjadi lebih yakin dan mengamalkan kehidupan cara sihat. Sekarang aktiviti di gimnasium menjadi rutin utama hidupnya.
“Dulu badan saya bukan macam ini, tapi apabila saya kerap mengikut kawan yang aktif dalam sukan bina badan, saya teruja untuk memiliki tubuh seperti mereka.
“Sejak setahun lalu saya mula aktif di gimnasium serta mengambil pemakanan tambahan untuk memastikan terbinanya otot-otot badan selepas senaman dilakukan.
“Saya banyak berhabis juga untuk memiliki badan seperti sekarang. Saya ada juga gunakan wang pinjaman pengajian untuk membeli makanan tambahan serta vitamin yang diperlukan.
“Tapi tidaklah sampai membantutkan kewangan untuk kegunaan pelajaran. Saya berjimat terhadap penggunaan lain,” kata Zack kepada Pancaindera.
Zack tidak menganggap seseorang yang memiliki susuk badan yang sasa sebagai kelebihan untuk memikat, malah beliau tidak pernah terfikir ke arah itu.
“Saya rasa sama sahaja dulu atau sekarang kalau ada beza pun, saya rasa lebih yakin apabila berdiri di hadapan orang ramai.
“Tujuan saya hanyalah mahu memiliki tubuh yang sihat sahaja dan badan yang berotot, tapi bukanlah macam ahli bina badan. Apabila kita selalu ke gimnasium, badan kita pun akan jadi sihat,” katanya lagi.
Malah penyertaan dalam Pencarian kacak Bergaya juga bukan dibuatnya sendiri sebaliknya seorang rakan rapat yang menolong.
“Ada kawan saya tanya sama ada saya berminat menyertai pertandingan ini. Saya malu pada mulanya dan tak memberikan kata putus, tapi dalam diam-diam rakan saya menghantar gambar dan biodata kepada pihak Pancaindera.
“Kawan saya ada beritahu dia telah menghantar biodata dan gambar saya kepada pihak Pancaindera. Pada masa itu saya tak beri apa-apa reaksi pun, tapi setelah dapat panggilan daripada pihak Pancaindera, terus saya jadi teruja.
“Saya terkejut juga dapat panggilan dariapda pihak Pancaindera dan rasa seperti tidak percaya yang saya terpilih menghiasi ruangan popular untuk muka-muka baru ini.
“Sebenarnya saya tak pernah bergambar dan beraksi di hadapan jurugambar profesional. Kalau ada pun hanyalah bergambar untuk gambar pasport sahaja. Sekarang saya perlu beraksi.
“Memang kekok pada mulanya, tapi lama-kelamaan rasa seronok pula. Apabila dapat peluang ini saya bersedia untuk mencuba nasib dalam bidang peragaan,” jelas Zack yang sedang menamatkan pengajian dalam bidang pelancongan di sebuah institusi pengajian tinggi awam di Pulau Pinang.
Zack juga berhasrat menyambung pengajian ke peringat lebih tinggi apabila menerima diploma tahun depan. Beliau juga meninjau peluang pekerjaan dalam bidang pelancongan.
“Saya rancang mahu sambung pengajian dahulu selepas tamat belajar tahun depan,” ujarnya yang kedengaran sangat pekat loghat Kedah itu.
Ada cerita di sebalik loghat Kedah Zack yang pekat. Apabila ke institusi pengajian tinggi, Zack banyak bergaul dengan rakan baru yang bukan orang Utara tanah air.
“Apabila berbual dengan mereka, saya susah benar nak menukar loghat, apatah lagi saya belajar di Pulau Pinang yang turut menggunakan loghat Utara.
“Oleh kerana pekat sangat loghat saya, kawan-kawan memanggil saya dengan panggilan Staq sebab saya berasal dari Alor Star. Sehingga sekarang saya dipanggil Staq. Ia dah jadi nama timangan tapi saya guna ejaan Stark agar kelihatan lebih menarik,” jelasnya...

p/s :betol ke nie sepupu aku??? waaaa...kenot go laa.. 
mari pakat gelak ramai2..KAHKAHKAH!

Sunday, March 7, 2010

confirmation needed : are u really in L.O.V.E ??

When you are together with that special someone, you pretend to ignore
that person. But when that special someone is not around, you might look around
to find them.
At that moment, you are in love.

Although there is someone else who always makes you laugh,
your eyes and attention might go only to that special someone.
Then, you are in love.


Although that special someone was supposed to have called you long back,
to let you know of their safe arrival,
your phone is quiet.
You are desperately waiting for the call!
At that moment, you are in love.


If you are much more excited for one short e-mail from
that special someone than other many long e-mails,
you are in love.


When you find yourself as one who cannot erase all the
emails or SMS messages in your phone because of one message
from that special someone, you are in love.


When you get a couple of free movie tickets, you would
not hesitate to think of that special someone.
Then, you are in love.


You keep telling yourself, “that special someone is just a friend”, but
you realize that you cannot avoid that person’s special attraction. At that moment, you are in love.


While you are reading this entry, if someone
appears in your mind,
then u are in love with that person…;))

so, in that case.. 

































is the ONE.. congrats ABIE!!!! 
umie ♥ u ...
 

cross my heart


Ku dedikasikan padamu
Seluruh kehidupanku
Kerna itu saja buatku bahagia

Ku rela korbankan segala
Yang ku ada di dunia
Moga kau gembira selamanya

Kerana ku milikku
Moga yang Esa
Tunaikan ikrar kita
Untuk sehidup semati
Kerna tak terdaya
Hidup tanpamu
Bak pungguk rindukan bulan
Dirikukan kehilangan kesepian
Bintang menjadi saksi janji
Sehidup semati

- nadiahazizan ♥ -