Wednesday, June 27, 2012

Natural Bonding- bf is da best!

The feeling that wells up in your heart when the little one you brought into the world is looking you straight in the eye whilst feeding  is something quite awesome. Breastfeeding is pure love; not just the transference of nutrients and antibodies but the fostering of love and trust that will last a lifetime.

I love when he slowly raises his small hand and play my baju with a cheeky grin on his still-nursing mouth. BEYOND CUTE!

.

At least, I know I’m giving him the best.  
Ummi loves you, Umar

Thursday, June 21, 2012

NATURACTOR ORIGINAL

Aloha. Salam satu Malaysia. 
Hari ni CPM dengan lincah lagi cerdas nak update or review satu product kosmetik yang baru CPM try. CPM beli this product sebab termakan hasutan diri sendiri kunun2 nak cantik. 
Heheheh. Tadaaaa. 


NATURACTOR!!
 This product is originally made in japan/ china. The foundation cream sangatlaa best!! I repeat , sangat awesome!! Dal banyak2 foundation yg CPM guna, inilah yg paling best dan yg pling penting paling murah uolssss. Tak tipu, sbb ramai dah orang beli and bg feedback yg baik. Nak jd flawless ala2 artis?? Jom try naturactor!

Salah satu rahsia and foundation yang ramai make up artist guna sekarang. 
 Bagi yang tak pernah dengar produk ni pulak, kalau nak diikutkan, cerewet jugaklah nak carik foundation ape yang boleh tahan lama dekat muka, dan yang sangat2 penting tak cepat berminyak!  sebab muka CPM memang jenis yang berminyak. 
Apa yang boleh Cakap tentang Naturactor ni ialah, TAHAN LAMA, MUDAH & HEBAT! 
Naturactor ni macam bedak asas la jugak, guna sikit je dah cukup. Dan yang paling BEST tentang naturactor ni, ianya boleh tahan hampir setahun kot! Nampak je bekas kecik, tapi kalau hari2 guna pon, memang lambat. trust me!  Tak jadi masalah kalau nak sapu menggunakan jari atau kalau nak nampak rata and naturactor tu blend dengan kulit muka, guna sponge lagi better. Senang jugak nak basuh muka after dah guna naturactor ni.

Naturactor ni ada banyak code tau. Please make sure korang  jangan tersalah pilih code. Nanti takut tak sesuai dengan warna kulit korang.

Macam CPM sendiri pakai,code 152 sebab jenis kulit hitam manis pandang tak jemu. nak jugakkkk
.  Tapi mostly kulit orang melayu biasanya cod 151 or 141, memang sesuai utk kulit sawo matang hihihi. 
Code colour yang popular ialah antara code 151 and 141 and tu ramai yang pakai and beli sebab boleh dikatakan macam colour universal sebab ianya sesuai dengan setiap jenis kulit. 

Ok untuk memudahkan uolss nak padanan kulit muka sesuai dengan colour Naturactor yg sesuai, boleh tengok contoh kulit muka kat gambar bawah ni.


Code 130-  Very Fair (pinky tone) 
Macam kulit Zizie Ezzette / Sofea Jane


Code 140 - Fair (yellow tone) macam kulit Rossa

Code 141 - Natural/beige . Macam kulit Bunga Citra Lestari

Code 151- tanned brown. 
Macam kulit Fasha Sand/ Vanidah Imran

Code 152- Kulit hitam manis macam Nurul. 
dark skin.

Perkara yang paling penting untuk korang tau, naturactor ni ada yang jenis ori dan ada yang jenis tiruan. Jangan risau, CPM sendiri mendapatkan naturactor ni dari supplier yang jual product orinal!
Perbezaan cream foundation naturactor original and tiruan.
Jom tengok ape lagi kelebihan naturator ni
  • Anti Kilauan/ tidak berminyak
  • 100% menutupi pigmentasi, parut, cela, bekas jerawat, & noda hitam
  • Melindungi kulit dari sinar uv
  • Senang digunakan, cepat & yg penting tak melekit!!
  • Tahan  lama sehingga 12 jam dan satu bekas boleh tahan hampir setahun untuk habiskan. Pakai sikit pon dah cukup sebab texture dia memang dah padat.
  • Tidak menutup pori-pori
  • Digunakan oleh makeup artist sendiri
  • Kulit terasa ringan, gebu & hasil solekan akan nampak flawless dan natural
  • Bau dia best. takde bau2 pelik macam ada sesetengah foundation yang lain
  • Senang nak bawak pegi mana-mana sebab bekas dia mudah and ringan dibawa.
Anyone yang interested? 
Kali ni, you all boleh dapatkan Naturactor ni dengan CPM :)
RM 34 + RM 6 (postage)

ade yg berminat tak?? if nak boleh pm me kat facebook 
or e-mail me kat mysstic_wanjan@yahoo.com