Wednesday, November 9, 2011

24 weeks 1 day yang osem!!


pejam celik pejam celik dah masuk 6 months dah pregnant si kecik ini.. huhuhu.. tak sedar pulak dah 6 months dah! maka, normal-lah jika ibu-ibu seperti CPM dah mula berjinak-jinak melihat dan membodek Encik Jiwa membeli barang-barang baby. ye laaaa eksaited kot! korang tapayah cakap laa , lagi eksaited gamaknye dari CPM ..kan kan kan ? ngaku cepattttt!! huhuhu 
MySpace

Erm..eventho doktor dah bagitau baby tu gegirl ke boboy,, tapi xberani laa jugak nak beli barang yg spesific ikut theme yg orang kite ttpkan. kalau gegirl kasik pink bunge2,, kalau boboy biru gambar ikan/kereta/dinosour <---- macamlaa gegirl xsomel kalau pakai warne biru en? macam laa boboy pakai warne pink tuh xcool??  so, lebih selamat beli jekk yg unisex. hambek kau, senang cite..ngee

huh! penat masak tadi blom habes lagik! takde laa dasat mane pon lauknye,sambal sotong ngan danging masak asam je..hahah..propa je lebih ko wanjan! hari ni CPM makan tak banyak sangat dari kebiasaan. bukan tak sedap hokey!! tapi CPM cam berapa selera sebab Encik jiwa xde kat umah! huwaaaa.. Beliau pegi Induction Program kat PD. Jaoh wooo!! mane tahan! Lambat lagi lak tuh nak balik..mane tahan!!(oke, sebut dah td) <---hihik,ayat tuh sile jgn gedix sgt!
MySpace
Si Manje kat dalam pewot nih mmg dasat menendang-nendang dan bergerak-gerak.. aerobik gamaknye.. takpon sonok sangat..ntah ade ape ntah kat dalam  tuh??maybe die dengar kot umie die dok cakap and nyanyi2 kat dier.. huhuhu.. harap2, kamu sehat kat dalam sane..umie xsabar pulak tunggu kamu keluar!
nanti umie bawak kamu jenjalan pusing2 makan angin amek gamba manyak2 .. <---oloh2  sweet sgt wanjan!
MySpace

hurm sekarang umie dah selera sikit makan. sampai kene buat MGTT test laa hari tuh sebab berat badan naik mendadak. hari tuh 3 bulan awal tak naik langsung. ni naik terover pulak! haddeshhh.. korang tahu tak MGTT test tuh hape?? ia takde kaitan dengan ujian lesen memandu, tak same macam ujian KPLI dan takde kene mengena macam ujian every sem kat USM dullu..huu.. test nih, CPM kene berpuase selame 10 jam. start kul 10 malam tokleh makan dah. air masak setitik pon tokley!! bangun pagi apelagi, berkeroncong perot CPM.. Kesian baby lapar..sabar2! dah tuh, pegi klinik kena amek darah. 4 kali cocok habaq hang baru darah keluaq! adoii!! yg kali ke-4 tu pon, nurse korek2 tangan kasik keluar jugak darah! lebam sampai sekarang!!
nak kene saman nurse nih! after dat, kene minum air gula yg maha dasat manisnye perise oren! bayangkan 70-75 mg gula larut dalam 200ml air..takke naye kene abeskan dalam mase 5 minit. berkerut-kerut muke CPM , nak termuntah pon hado..tahan2!! kang kene wat balik lagi naye! after dat puase lagi 2 hours and amek balik darah. perghhh.. lagi 3 jarum pulak CPM kene.MySpace sabo ajelah..demi anakku sayang,,umie wat ape saje~

oho,lupe nak bagitahu function jian nih nak detect if preggy mom tuh ade diabetis ke tak. bukan CPM je kene.ramai gak laa  hari tuh tersengih2 sambil minum air gula. Preggy mom yang ade family history diabetis pon kene wat jugak..  langkah keselamatan katenye..takot baby jd over besau!

btw, result blom dpt lagi. nanti dah dapat CPM update oke!
till we meet again :)
tata titi tutu
i love you

Monkey

1 comment:

comment anda amat dihargai.tq