Saturday, October 20, 2012

[REVIEW] BOON Baby Dispensing Spoon



 Assalamualaikum
Jawab salam dulu ye all mommies.
hee, today Ummi Umar nak review on my latest fav baby stuff
tadaaa
BOON BABY DISPENSING SPOON


 well, CPM beli nih kat Ebay laa macam biasa but kali nih tru bidding system.
kalau ikut pasaran harga spoon nih dalam £10 = RM50 laa lebih kurang.
but rezeki Umar, bidding dapat £1 jerr campur postage cost £2.99.
see, postage cost lagi mahal dari spoon. hahaha so total £3.99 jer = RM19+

Ok, mari kita tengok / review spoon nih ye kawan2. 
mari same2 unboxing Boon Baby Spoon nih.


Saiz baby spoon compare to my hand. just nice kan?


Bahagian spoon yg boleh dibuka untuk isi makanan yang sedap.


Lubang untuk makanan keluar bile bahagian utama spoon dipicit.
paham ke tak paham nih?! huu


haa.disebabkan baby spoon nih diperbuat dari silicon,
maka ia sangat lembut dipicit.yeayyyyyyy :))

 ade spoon cap. just tutup guna cap klu dah habis makan.

*******************************************************

actually,  Sebelum nih Umar pakai this one product from China.
Pigeon dispensing bottle.
Lebih kurang same, but this bottle is quite hard to handle.
- bahagian botol yg sedikit keras untuk dipicit.
-bahagian sudu harus dipasang manual bila nak bagi makan baby. sebab takde spoon cap.
so klu nak simpan makanan, kene alih spoon tu masuk dalam botol.
(mesti korang tak paham, xpelah... hehehek)

******************************************************************

ok, nih gambar Boon Spoon with makanan Umar.
rice+sweet potato.yummehhhh!

just squeez the body part. so, it dispenses about 2.5 ml of food each time.
total makanan boleh simpan dlam baby spoon nih 3oz = 90ml. heee :)


apolagi, mamam laaaaaaa :)

heee best kan spoon nih?
kan kan kan?

KAN?!
Kalau best komen kat bawah taw.
sape2 berminat nak cari spoon nih or lebih kurang camnih?
nanti boleh i bg link.

todaloo








12 comments:

  1. Salam sis, tumpang iklan ye..kalau ada sape2 nak beli sudu boon squirt, sy ada jual.. promosi stok color orange RM43 sahaja... Boleh lawati laman promosi ni http://eyeteamama.blogspot.com/2013/11/sudu-bayi-boon-squirt-murah.html

    ReplyDelete
  2. Salam sis, tumpang iklan ye..kalau ada sape2 nak beli sudu boon squirt, sy ada jual.. promosi stok color orange RM43 sahaja... Boleh lawati laman promosi ni http://eyeteamama.blogspot.com/2013/11/sudu-bayi-boon-squirt-murah.html

    ReplyDelete
  3. Salam sis, tumpang iklan ye..kalau ada sape2 nak beli sudu boon squirt, sy ada jual.. promosi stok color orange RM43 sahaja... Boleh lawati laman promosi ni http://eyeteamama.blogspot.com/2013/11/sudu-bayi-boon-squirt-murah.html

    ReplyDelete
  4. Salam sis, tumpang iklan ye..kalau ada sape2 nak beli sudu boon squirt, sy ada jual.. promosi stok color orange RM43 sahaja... Boleh lawati laman promosi ni http://eyeteamama.blogspot.com/2013/11/sudu-bayi-boon-squirt-murah.html

    ReplyDelete
  5. Salam sis, tumpang iklan ye..kalau ada sape2 nak beli sudu boon squirt, sy ada jual.. promosi stok color orange RM43 sahaja... Boleh lawati laman promosi ni http://eyeteamama.blogspot.com/2013/11/sudu-bayi-boon-squirt-murah.html

    ReplyDelete
  6. Salam sis, tumpang iklan ye..kalau ada sape2 nak beli sudu boon squirt, sy ada jual.. promosi stok color orange RM43 sahaja... Boleh lawati laman promosi ni http://eyeteamama.blogspot.com/2013/11/sudu-bayi-boon-squirt-murah.html

    ReplyDelete
  7. Salam sis, tumpang iklan ye..kalau ada sape2 nak beli sudu boon squirt, sy ada jual.. promosi stok color orange RM43 sahaja... Boleh lawati laman promosi ni http://eyeteamama.blogspot.com/2013/11/sudu-bayi-boon-squirt-murah.html

    ReplyDelete
  8. beli kat mana yg dpt murah tue..saya tgh mencari nak bagi baby makan next week cukup 6 bulan

    ReplyDelete
  9. murahnya..beli kat mane?
    saya tengah mencari nak bagi baby makan next week cukup 6 bulan

    ReplyDelete
  10. Salam sis. Yg murah ni sy beli kat ebay. Murah sebab auction. Kalau kat malaysia standard RM40+ .

    ReplyDelete

comment anda amat dihargai.tq