Monday, October 14, 2013

BLUE vs. PINK : Cara Mengetahui Jantina Anak dalam Kandungan?!



ASSALAMUALAIKUM MOMMIES/READERS :)

haaa well i found something interesting kali ni bout how to determine the baby's gender
ni untuk yang preggy shj laa ye.
klu blom sile kawen cepat .hehehe

ok lets cekidaut..


1) Melihat kepada perut si ibu. Kalau perut ibu kelihatan tajam iaitu meruncing ke depan, maka anak dalam kandungan tu lelaki. Kalau perut ibu bulat bundar / melebar ke tepi, itu kemungkinan anak perempuan
CPM rasa perut xbulat tetapi meninggi : GIRL


 2) Melihat kepada nipple breast si abang atau kakaknya. Kalau nipple abang atau kakaknya terbelah..maka anak yang dalam kandungan tu anak pompuan. Sebaliknya, kalau nipple tu bulat / timbul maknanya anak dalam kandungan adalah lelaki. Ingat..nipple abang atau kakak kepada anak dalam kandungan tau. Bukan nipple ibu ataupun kakak atau abang si ibu..hehehe...
Nipple Umar bulat dan timbul : BOY

  
3) Melihat arah tidur si ibu. Kalau si ibu suka tidur mengiring ke kanan.. maka kemungkinan anak yang dikandung adalah lelaki. Sebaliknya, kalau suka mengiring ke kiri..hah mungkin anak pompuan.
CPM tidur banyak ngiring ke kanan sebab lebih selesa menyusu Umar
disebelah kanan. kalau xsusu, suke ngiring kiring ngadap suami : XSURE


 4) Merasa arah berat perut. Kalau si ibu merasa bahawa anak dalam kandungan suka duduk kat sebelah kanan..mungkin anak lelaki. Sebaliknya..kalau baby tu suka dok sebelah kiri..mungkin pompuan.
Allah, mmg xberasa apa2 lagi : XSURE


 5) Melihat perangai si ibu. Kalau si ibu semasa mengandung suka bersolek, bergaya.. hah kemungkinan anak dalam kandungan tu pompuan. Sebaliknya kalau malas nak bersolek, bergaya ni..anak lelaki la tu.
CPM xde laa suke makeup tp suke berfesyen2 nak melawo je : GIRL


6) Melihat garisan pada perut ibu. Kalau garisan tegak dari bawah ke atas tu terang dan tak putus-putus maka anak dalam kandungan tu kemungkinan lelaki tapi kalau terputus..kemungkinan pompuan.
haihh. linea nigra ke nih? blom jelas lagi : XSURE


7) Melihat pada wajah si ibu. Kalau wajah ibu berseri-seri orang kata anak lelaki tapi sebaliknya kalau muka tak berseri orang kata anak pompuan..sebab anak pompuan tu telah menarik seri wajah ibu dia..sebab tu muka ibunya tak berseri..
ini pon TAK SURE, tapikan pregnant kali ini, suami ckp lebih berseri berbanding Umar dulu..masa tu sangat la dull muka ni..heheee = BOY


 8) Melihat kepada buku lali si ibu. Kalau kelihatan licin dan putih berseri, kemungkinan anak lelaki. Jika kelihatan kehijauan mungkin anak perempuan
ehhh, kulit CPM ni hitam manis, so tak mungkin laa putih berseri, kan?? : XSURE

9)Ibu mengidam makanan manis kemungkinan membawa bayi perempuan dan jika ibu mengidam makanan masam, itu lelaki 
CPM suke makan chocolate dan milo ais, tapi
hari2 mesti nak mamam limau :XSURE


10) Jika anda gantungkan cincin kahwin anda dengan benang, letak diatas perut, jika cincin bergerak dalam bulatan, itu perempuan ,jika bergerak dalam garis lurus, itu lelaki
CPM dah try, cincin tu pusing membulat : GIRL

11)Campurkan umur ibu ketika persenyawaan berlaku dengan bulan persenyawaan, jika genap itu laki dan jika ganjil, perempuan .
Umur CPM 25, bulan persenyawaan 6= 31 : GIRL

12) Baking soda test, campur your FMU (first morning urine, euwww a bit ) dalam 1 teaspoon of baking soda
if urine tu foamy macam beer tuh, maknenye boy. if nothing happen or just fizz a bit, itu girl?
haha omputih slalu wat gini (refer youtube)
mine, foamy sampai membuak2: BOY

13) CHINESE GENDER PREDICTOR. yg ni boleh tgk kat link ini. basically dia suruh
kita masukkan due date and tarikh lahir ibu. and automatically dia akan
kirekan lunar age (apebende ntah ni?) ibu and gender baby
The Chinese chart says you're having a boy! : BOY

tadaaaaa
meh kite check RESULT

haaa ape pendapat readers semua? 

jom bagi opinion.

ps; boy atau girl xkesah asalkan baby sihat sempurna, aminnn

3 comments:

  1. entahla.. kalau i yang bentuk perut tu agak tepat nak banding yg lain2... petua org tua dulu2 memang berkesan...

    ReplyDelete
  2. masa aku hamilkan anak perempuan dulu tak penah muntah2 atau mengalami morning sick. aku aktif dan kuat makan. suhu badan sentiasa panas walaupun hujan rebut petik bagai nak robohkan reban ayam namun aku tetap mandi sampai kena marah husband. bentuk perut pula tajam dan runcing. wajah pula cantik dan berseri (sebelum kahwin dan hamil penuh dengan gunung berapi). mungkin aku kuat makan orange dan buah-buahan kot. tapi hamil kali ni aku kuat muntah2 dah mengalami morning sick yg teruk. cepat sejuk, cepat letih, suka tidur dan tak bermaya. saya suka makana goreng dan berminyak. tak suka buah tapi agak suka makanan manis tapi kalau manis sangat taklah ingin pula, lebuh suka daging atau western food. wajah pula kering dan mengelupas, tiap-tiap hari kena sapi minyak zaitun. bentuk perut pula agak kecik walaupun dah mengandung 7 bulan. anak perempuan masa baby dulu memang macam boy sampai org panggil handsome boy. dahlah rambut sikit... panggilan pertama pula "papa". dah scan kat 2 hospital, dua dua result tunjuk baby ada angry bird...

    ReplyDelete
  3. Mcm saya tanda2 no 3,4,10,11 memang btol mase preggy girl dlu..preggy skrg kalau ikutkan tanda2 no 2,3,4,10,11 mcm boy pulak tapi tak tau la gender yg lbh tepat sebab masa scan baby kepit paha

    ReplyDelete

comment anda amat dihargai.tq