Friday, February 14, 2014

Sewing Project #1 : Baby Car Seat Blanket.

Assalamualaikum
Lama sangat dah tak update blog enn.
so, today nak cerita skt pasal my new sewing machine and project2 (chewahhh mcm dlm drama lak)

yg dah dibuat guna sewing machine baru nih.
hehhheh 
owh btw, sewing machine ni dapat sempena my birthday hari tu
2 Febuari 2014. 

tadaaaaaa show off sket

JL Mini Sewing Machine by John Lewis
Color : Fuschia thp makngah!


kan? kan? 
macam comel j
macam kiut je kan?
saiz pun ngam2 soi xde kcik sangat xde laa gabak sangat.

ok laa kan buat beginner macam aku.
ok.

lets go to my first project
which is Carseat Hooded Blanket.

Ni aku just tiru sebijik sebijon kat sini. haaa siap ade tutorial skali .
Tapi rasenya rakyat malaysia xbuat kot mende gini sebab cuaca panas. tapi boleh gak 
klu nak guna dalam krta waktu malam kan. long journey dlm keta waktu malam kompem sejuk
so boleh try laa mendalah nih.

CPM guna cotton fabric as front panel and  red fleece for the inside part.



haa comey nawnaw habaq hang.
nak suh abg Umar jadi model dah tak muat car seat dah. maka, CPM pinjam laa
si Simba th lion buat jadi model.
Encik hubs ckp, ololololo kiuttttttt je Simba!
blom baby lagi, msti lagi comey!

mommy really loves this and hope
will like it too.
#TeamGreen #TeamRed

Sewing Project #2 : Car Seat Canopy
klik sini!

No comments:

Post a Comment

comment anda amat dihargai.tq

Post a Comment

comment anda amat dihargai.tq