Saturday, June 18, 2011

7 jam + mat salleh dreadlocks +tak sedar diri + masih ada yang sayang padaku + kali terakhir aku wat essay cam gini adelah ketika jawab soklan biodiversity dulu

Salam Alaik, well hello there gorgeous! lame gak tak update this blog. lupe nak bagitau wanjan dah ade kat UK skarang. mengikut jam kat tepi lappy nie, skarang tyme kat UK 0907 a.m. hurm bout 7 hrs lambat dari tyme kat Malaysia tercintun sane.huhuhu..

wat pengetahuan korang since the day wanjan sampai sini, 11th of June hari tu, jet lag blom habis2. tiap2 malam mengantuk pastu bangun awal nak mapuh! huhuh..kat sini  maghrib dier kul 2130 p.m (930 malam).. perghhhh.. kul 2030 malam (8 malam) still cerah macam 5 petang. Subuh lak kul 2 pagi. Terbaik lah! dah macam solat tahajjud sudaaa.

anyway ni nak kongsi satu cerita yg wanjan takley lupe sampai bile2 laa kater ko! my flight mase tuh kul 1500 ptg time malaysia. I naik kat LCCT . kat sane memang takde ape2 problem. sume berjalan lancar. bermule dari makan McD ngan mertua, check in luggage (14.5 kg) , amek boarding pass, passport checking, beli barang free duty sket ( lipgloss elizaberth arden..wakakaka) and sampai laaa naik flight. kat atas sane wanjan duduk ngan 2 wanita Malaysia. Sorang makcik warge emas yg nak gi London lawat anak die and sorang lagi Doktor yg gi bawak mak die vacation kat UK. <--kelas doktor nih!beliau pon kecek klate gok.. 2 jam pon berlau diatas flight itu..buhsan sungguh!! tapi seronok gak laa aku dok melayan baby2 mat salleh kat sebelah kiri aku tuh...chumell!! Georgina name dier..sooooooo adorable!!

5 jam pon berlalu. pergh takkan aku nak cite sume kot.letih aaaa.. sebenarnye aku tido.kikikiki. terjage pon sebab ade announcement ade air turbulance.perghh cuak gak flight tuh tergoyang2. aku pon amek laa chewing gum dari handbag..kang klu muntah malu laa kan. haaaa.. tak lame lepas tu,keadaan kembali normal.

"tingtongggggg. attention to all passangers" ..yeayyy aku taw dorang dah nak serve makanan! seronok benar aku sebab tgh lapar..hehehe.. Nasik Lemak tuuuuu ngn air mineral air asia. makan punya makan punya makan.sampai xleh cakap dah.gile kentang punye kenyang dah tuh aku termenung lagi.. haishhh.. 8 jam lagi nak sampai?! maigadddd.. mak rase nak gi terjun kapal terbang jah!

gua celik mata. gua tgk jam gua kat tgn kanan gua. jam menunjukkan kul seploh malam (waktu malaysia) , tapi skrang flight kat negara mana, aaa itu gua xtaw. gua belek kiri kanan. makcik dan doktor td tido bukan main sedap. gua pandang ank mat salleh td. tido juga sambil isap handkerchief dier. comel nak mapuh! gua tgk ade laa 2 mamat kulit hitam dok bace magazine. lagi sorang mat salleh muke cam stone cole steve austin dok teguk carlsberg. sorang minah salleh berambut dreadlocks ni pulak sibuk nok mintal rambut beliau sambil maen ipod touch 32MB dier. aku jadi semakin bosan.

jeng jeng jeng

ini part yang paling best aku nak cite kat korang
5 minit 43 saat lepas gua pandang ank mat salleh td. tido juga sambil isap handkerchief dier. comel nak mapuh! gua tgk ade laa 2 mamat kulit hitam dok bace magazine. lagi sorang mat salleh muke cam stone cole steve austin dok teguk carlsberg. sorang minah salleh berambut dreadlocks ni pulak sibuk nok mintal rambut beliau sambil maen ipod touch 32MB dier. aku rase nak pegi toilet.aku pon bangun

oh.ade orang dalam toilet.gua belagak macho tahan urine bladder gua dari menjadi semakin perit.

" miss.. miss.. r u ok??"
" can u hear me? "
" can someone bring me cold water and a towel please"

sumpah aku dengar ayat-ayat ni. aku rasa pipi aku kene tepuk dan tampar beberapa kali. aku bukak mata. oh, sangat ramai orang mengelilingi aku. macam2 warna kulit. sgt ramai sampai aku rasa bengong sekejap.aku pandang kiri kanan. sorang steward pegang kaki aku. sorang stewardess berambut perang ni pulak dok kipas-kipas aku. sorang lagi stewardess lap muka aku ngn towel yg maha sejuk itu. ade sorang pakcik warganegara malaysia niengipas2 jugak. aku jadi lagi tak paham. macam mane aku bleh baring atas lantai flight ni? kepala aku sakit sikit kat bahagian blakang.

" miss, do u travel alone?"
  aku mengangguk!
"do you take any medication?"
  aku jawab tak

tetibe salah sorang stewardess tu cube longgarkan buckle tali pinggang aku.pastu die bukak brooch selendang aku..  steward yang dok pegang kaki aku tuh tanya banyak soklan supaya aku sedar dari kebingungan aku itu.

" miss, where are you going? vacation?"
  i'm heading to London, attending my husband's graduation."
" oh really!"  sambil die pandang jari aku yg masih ade inai di kuku itu
" ouh, newly weds..congratulations!"
senyum kelat je laa aku sebab rase cam bengong2..

agak2 dalam 5 minit pastu dia tny aku boleh bangun ke tak.aku ckp aku boleh. ketige-tige airline crew tu pon tolong laa aku bangun. aku ckp aku nak masuk toilet jap. bile aku keluar steward tu tunggu kau kat luar pintu toilet
aku pon berjalan perlahan lahan ke seat aku.sume orang pandang.ok wanjan sudaa femes okayyy! hahaha..malu2, sepanjang perjalanan aku dok pening sorang2 bile masa ku pengsan.serius aku tak ingat langsung.yang aku taw aku tunggu orang kat depan toilet, sedar2 sudah terbaring kat lantai plane..adoii.. aku jem. 

 dorg cakap dalam doploh minit i pengsan.mak aiii..gilerrr ahhh,,seb baik aku celik balik.ishhh.. terkejut jugak bile die cakap seb baik aku bangun sebab nak landing kat stansted tu lagi 7 jam lebih. perghh!!

7 jam berlalu. ade announcement 30 min lagi nak mendarat.seronok sangat aku rasa. and ade quiz lak tetibe atas flight tu pasal formula one. so, ade laa beberapa mat salleh jawab soklan tuh and menang voucher dinner. Tetibe name aku kene panggil . ok cuak! aku pon pegi laa ke blakang, dan.....

"because u got fainted just now and u just got married and your husband's graduating.. we the crew of AirAsiaX would like to give u a present, 2 person dinner voucher at Renaissance Hotel KL."

ya rabbi, sungguh bertuah laa badan hari ni.
pengsan pon dapat hadiah

anyway thanks to all airlines crew yang tolong aku tadi. and kat sini aku realize even kite asal dari negara lain2, warne kulit xsame, agama pon berbeza.tapi humanity and rasa simpati  tuh masih ade. terharu siyot!
sepanjang aku dok berjalan nak gi check passport and claim luggage, passanger yang naik D72008 AAX semua dok tanya aku ok ke tak. SYUKUR KEPADA ALLAH.


dan aku nampak ini..

 weeehuuu..sampai sudaaa
-
-
-
-
-



 dan setibenye aku disitu , i got one big roses bouquet and a box of roches. surprised!!



p/s- bodek laa tuh lepas 30 minit lambat ambik i.. huhuhu.. ok i know it's not your fault syg, u sesat jalan and hujan! by the way i rase nak peluk u jer tyme nih..sebab i windu u sgt2.wheeee =) sile jage akhlak walaupon kat sini xde org kesah pong ko nak wat ape.huu

dan aku cam xmengerti macamana aku bleh pengsan tadi.20 minit lak tu.ishhh
tak logik sugguh.
tapi itulah yang berlaku

2 comments:

  1. cantik nye roses.. jeles laa gini

    ReplyDelete
  2. jgn laa jeles kak..ehh ye ke kak? ke dik? ke abg? ke makcik? ehh ehh.. sape pong anda..timekasihhh

    ReplyDelete

comment anda amat dihargai.tq