Monday, June 20, 2011

maafkan aku Zanna Azaman..

salam. ketika entri ini giat ditulis aku sedang menikmati diet coke dan i'm a jam doughnut monster.(padahal donat gule ade filling jem je pon) gile panjang laa name doughnut dier. tanpa ditemani suami yang pagi2 bute lagi ke London melawat rumah mahkota k******n. <----terbaek laa

dan ketika entri ini ditulis jugalah, 2 ekor tupai besar sedang melumpat dengan cerianya di luar bilik aku ini. wah3,kemain lagi ko xajak aku join skali.buhsan sungguh hidup bersendirian di bilik ini.

sebelum aku melalut lebih lame ,izinkan daku bercerita tentang lawatan aku ke suatu tempat yang membuatkan aku feeling2 princess naik kuda putih ditemani prince charmingnyaaaaa.. 


WARWICK CASTLE!!!!


perghhh..santek siyot castle die.masuk pintu gerbang je dah bunyi music ala ala citer merlin.
tau tak merlin?alaaa si warrior hebat kawan prince arthur tuh??
anda kenal? anda kenal ? tapi saya pasti Zanna Azaman kompom kenal jantan ini.
zanna, sile jangan jeles...kikikiki.


haa..tgk background kat blakang gamba tuh.itulaa warwick castle. terletak 8 batu perjalanan naik kereta atau bas dari stratford upon-Avon. (yang ni aku gugel..geografi malaysia pon xhengat nak hafal yang sini pule). pffftttt je!
 kalu jalan kaki aku xtau.  motor? jgn harap lah!  uk xde motor.serius! hihihi..

santek sangat castle dier.sejuk dan very historical. mat2 salleh kat sini still jage value dier. worker2 pulak attire cam warriors zaman dolu2 kala. this is best bro! and warwick castle nie laa citer merlin tu berasal. haaa..


dan ini adelah fenomena dimana sangatlaa ramai orang2 beratur nak masuk Merlin's Dragon Castle!
14 GBP per head jugaa laa mau masuk sini. kire2 kalau duit Malaysia (70 hengget) .
ok sile tutup mulut anda yang ternganga itu.saya tahu mahal dan saya juga xkuasa nak masuk! 

setelah berjalan2, kami masuk ke sini
ohoo..kecik laa pulak.nampakkah yg dibelakang itu?? nak besar klik gambar ye. Prisoners Walk.
seram nak mapuh dalam nih. since 1471, banduan disumbat kat dalm bilik bwh tanah. seram dowh.gelap semacam and scaryyyyy..


yang nie sangkar besi. gantung orang dalam tuh. pastu sesape datang boleh kelar kelar je ngn pedang. giler ahh.. dan sesape yangdihukum kat sini xbley escape sampai laa mati.
ouchhh!


ini pule gambar orang kene kurung dalam sangkar besi.. aaaa..kalau korang perhati betul2 bleh nampak rangsa manusia dalam tuh.. hoishh

ini pulak KINGMAKER.


disini banyak patung2 lilin yang maha real macam orang betul menunjukkan gaya hidup orang orang dalam istana zaman dahulu kala.bermula dengan kasta terendah sampai laa ketahap yang paling tinggi.

ini pula laluan masuk ke Dungeon dan survenir shop
"ENTER HERE ALL YA SINNERS"
maka dengan itu kami tak masuk..kakakaka..ngeng!

kami pergi memanjat ini pula sambil feeling2  Lord of the rings


dari puncak tower ini, kami nampak ini. wahhhhh!

dan kami feeling2 the cronicles of narnia pulaaa walaupon xdak snow..
pon boleyyy!

sebelum pulang, sempat laa tgk pertunjukan hebat abg robinhood memanah, pokcik encem dengan helangnye serta pertunjukan Trebuchet yang nampak ganas tapi secoet je fireball tu terbang..adeshhh!





dan adelah menjadi kebiasaan apabila ketempat sebegini.. mesti jua mau feeling2 hidup dizaman ini.. maka,
tadaaaaaaaaaa..

tak dapat jadi king and queen, jadi prisoner kene potong itu kapparaaaa pon sudaa memadai  =)

off with his headdddddd!!!

p/s - more pictures click here

2 comments:

  1. warwick ni kat UK ka?

    ReplyDelete
  2. YUP..besh gak tempat dier,,cuci mate ..ramai mat salleh hot..hahah

    ReplyDelete

comment anda amat dihargai.tq